vogelnetten plaatsen

Vogelnetten plaatsen

Het inzetten van vogelnetten is een van de meest effectieve manieren om vogels te weren op plekken waar ze overlast veroorzaken. Voor optimaal resultaat is het van belang dat de vogelnetten juist geplaatst worden. Schakel daarom de hulp in van één van onze professionals om uw bedrijventerrein, gevel of pand vrij te maken en te houden van vogeloverlast.

Het grote voordeel van het inzetten van een vogelnet is dat het haast onzichtbaar is en direct effect heeft. Het werkt tegen het weren van alle soorten vogels. Met het inzetten van vogelnetten wordt de landingslocatie voor de vogels ontoegankelijk gemaakt waardoor ze hier niet meer kunnen rusten of broeden.

Vogelnetten: de meest effectieve manier van vogelwering

Vogelnetten zijn effectief voor alle soorten en maten vogels. Door het verschillende aanbod in maaswijdtes van vogelnetten beslist u zelf of alle vogels worden afgeweerd of dat sommige (kleinere) soorten nog wel op uw pand of gebouw mogen komen. Ondervindt u bijvoorbeeld vooral overlast van grote vogels zoals duiven, meeuwen of kauwen dan volstaat een groter maaswijdte. Deze is minder zichtbaar als de kleinere maaswijdtes terwijl hij even effectief is in het weren van de grote vogels. Kleine vogels als de huismus en koolmees weten hun weg vaak nog wel te vinden door deze netten. Heeft u liever helemaal geen vogels op uw gebouw, onder de overkapping of parkeergelegenheid dan is een kleinere maaswijdte ideaal. Hiermee worden alle vogels geweerd.

Zo worden vogelnetten geplaatst

Hoewel een vogelnet plaatsen misschien als een ingrijpende en zichtbare oplossing klinkt is dit in de praktijk vrijwel nooit het geval. Door de verschillende kleuropties voor de netten kunnen deze praktisch onzichtbaar geplaatst worden. Vogelnetten worden dusdanig geplaatst dat het geen afbreuk doet aan de uitstraling van het gebouw, of het gebruik ervan. Zo kunnen vogelnetten horizontaal, verticaal en/of diagonaal worden aangebracht. De contouren van het gebouw, of technische installatie kan op deze manier worden gevolgd. Zonder dat dit afbreuk doet aan de functionaliteit.

Het plaatsen van vogelnetten varieert in moeilijkheid, het is afhankelijk van het te beschermen gebouw. Maar onze specialisten hebben alle vormen en soorten gebouwen al gehad. Geen uitdaging is te hoog of te groot. Met ruime ervaring in werken op hoogte, via hoogwerkers of juist door onze professionals gezekerd omhoog te laten klimmen helpen we u van uw vogeloverlast af. De door ons geplaatste vogelnetten blijven jaren effectief.

Waar vogelnetten geplaatst kunnen worden

Vogelnetten zijn geschikt voor toepassing op beschutte plaatsen op gebouwen en daken waaronder dakkapellen, balkons, zonnepanelen en nog ontelbare mogelijkheden meer. We lichten de meest voorkomende plaatsen waar vogelnetten effectief zijn uit.

Vogelnet op een plat dak

Een groot nadeel van platte daken zijn de eindeloze opties die het vogels biedt. Ze kunnen overal uitrusten, makkelijk landen en ze kunnen er in veel gevallen met honderden tegelijkertijd op zitten. Ook hier bieden vogelnetten de oplossing. Door de netten met palen boven het dak te spannen blijft het dak voor u of uw medewerkers toegankelijk terwijl vogels compleet worden buitengesloten

Vogelnet onder een luifel of parking

Onder afdaken, luifels of in een overdekte parking vinden vogels vaak beschutte rust of broedplaatsen. De balken waarmee de meeste stellages worden opgebouwd bieden de ideale bescherming tegen de natuurlijke vijanden van vogels. Met als groot nadeel de uitwerpselen van vogels. Door een vogelnet te spannen onder het afdak of de luifel kunnen de vogels niet meer bij de beschutte plekjes komen.

Vogels weren op technische installaties

Vogels zijn vaak niet wenselijk in technische installaties. Terwijl ze voor vogels juist wel de ideale bescherming bieden. Om te voorkomen dat vogels gaan broeden tussen technische installaties kan een vogelnet gespannen worden over, of tussen de installatie. Uiteraard wordt er bij het plaatsen rekening gehouden met het gebruik en onderhoud van de installatie.

Vogelnetten laten plaatsen door een professional

Het laten plaatsen van een vogelnet is specialistisch werk als er wordt gestreefd naar complete vogelwering. Het juist plaatsen en spannen van vogelnetten heeft direct invloed op de werking van de netten, wordt het vogelnet niet goed geplaatst dan houdt het niet alle vogels buiten. Avonda Faunabeheer beschikt over ruime ervaring in vogelwering. Vogelnetten zijn een duurzame investering tegen vogeloverlast. Laat deze plaatsen door onze professionals en u bent verzekerd van kwaliteit zodat de vogels voor jaren worden geweerd. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

Waarom vogelnetten laten plaatsen door Avonda Faunabeheer?

Met ruim 15 jaar ervaring in vogelwering hebben wij brede kennis opgedaan over het gedrag van vogels. Dankzij deze kennis kunnen wij garantie geven op het effect van de door ons geplaatste vogelnetten. Avonda Faunabeheer helpt u dus gegarandeerd van de door vogels veroorzaakte overlast af.