halsbandparkieten verjagen

Halsbandparkieten verjagen

Halsbandparkieten komen voor in stedelijke gebieden zoals stadsparken, tuinen en boomgaarden. Ze zijn niet bang voor mensen en worden vaak bijgevoerd zodat ze de winter overleven. Wat veel mensen echter niet weten is dat ze hierdoor een halsbandparkieten probleem kunnen creëren, want halsbandparkieten kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen.

Overlast door halsbandparkieten

Halsbandparkieten kunnen soms zeer nadrukkelijk aanwezig zijn door hun schelle geschreeuw. Niet iedereen ervaart dit als aangenaam. Maar erger nog is de schade die ze kunnen veroorzaken aan landbouwgewassen. Ook bij fruittelers zijn deze vogels niet geliefd. Halsbandparkieten maken nestgaten in gevels en kunnen rieten daken vernielen. Hierdoor kunnen de vogels voor behoorlijk wat financiële schade zorgen. Verjagen of vangen is in dat geval een oplossing.

Halsbandparkieten verjagen

Akoestische en visuele afweermiddelen, zoals flapperlint, holografische tape, vogelafweerpistolen en knalapparaten zorgen voor een schrikeffect waardoor de halsbandparkieten worden verjaagd. Het is belangrijk om de verjagingsmiddelen op de juiste manier te combineren en af te wisselen. Anders raken de halsbandparkieten eraan gewend. Lees hier meer over onze werkwijze.Halsbandparkieten vangen met vangkooien

Heeft het verjagen van de parkieten niet het gewenste resultaat? Dan kunt u overwegen om de dieren te laten vangen. Avonda Faunabeheer is gespecialiseerd in vogelwering en kan de halsbandparkieten vangen met vangkooien. Vervolgens worden de parkieten naar een opvangadres gebracht.

Meer weten over halsbandparkieten verjagen?

Wilt u meer informatie over halsbandparkieten verjagen of over het vangen van deze vogels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.