Vogelwering

Avonda Faunabeheer is gespecialiseerd in het aanbrengen van professionele vogelwering. Wij hebben jarenlange kennis en ervaring op het gebied van het weren van verschillende soorten vogels. Uw vogeloverlast zal snel en vakkundig verholpen worden door onze specialisten. Wij kunnen u helpen bij de volgende problemen:

Waarom vogels weren

Uitwerpselen van vogels zijn vies en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. De uitwerpselen kunnen besmet zijn met ziekteverwekkende organismen, waardoor ziektes als paratyfus, vogelmalaria en papagaaienziekte snel verspreid worden. Vogelnesten zijn broedplaatsen voor vlooien, vliegen en ander ongedierte. Daarnaast kan vogelpoep gebouwen en gevels ernstig bevuilen en aantasten door de zuren in de uitwerpselen.

Professionele vogelwering

Avonda Faunabeheer heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van vogelwering en duiven verjagen. Wij kunnen de vogels snel en effectief weren. Ook kunnen wij uw gebouw(en) vogelvrij houden en voorkomen dat vogels gaan broeden op uw terrein(en).

Onze werkwijze

De dienstverlening van Avonda Faunabeheer begint altijd met een gratis bezoek op locatie voor een inventarisatie van de vogeloverlast. Vervolgens maken wij een plan van aanpak om de juiste vogelwering te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektrische vogelwering, duivenpinnen of vogelnetten. Meer over onze werkwijze.

Elektrische vogelwering

Elektrische vogelwering houdt in dat er schrikdraadjes gespannen worden voor het weren van vogels en duiven. De draadjes zijn nauwelijks zichtbaar maar zijn wel heel effectief. Schrikdraad werkt tegen alle soorten vogels. Vogels kunnen er niet door gewond raken maar vinden het wel heel onprettig. De prijs van schrikdraad ligt een stuk lager dan de prijs van duivenpinnen. Deze vorm van elektrische vogelwering wordt o.a. ingezet bij overlast door vogels op dakranden, vensterbanken, zonneschermen, dakgoten, gevels etc. Lees verder over elektrische vogelwering.

Vogelnetten

Vogelnetten kunnen ingezet worden voor het weren van alle soorten vogels, waaronder duiven. De netten zijn beschikbaar in verschillende maaswijdtes en kleuren en zijn praktisch onzichtbaar. Vogelnetten kunnen worden geplaatst waar vogels graag zitten of hun nest bouwen. De netten zijn geschikt voor toepassing op beschutte plaatsen op gebouwen en daken waaronder dakkapellen, balkons, zonnepanelen etc. Lees verder over vogelnetten.

Duiven- en vogelpinnen

Door het plaatsen van pinnen worden vogels geweerd op dakranden, luifels, gevels, schoorstenen, platte daken, vensterbanken etc. Duivenpinnen, meeuwenpinnen en vogelpinnen voorkomen vogeloverlast en zijn een natuurlijke manier van vogelwering. De pinnen heb een stomp uiteinde zodat de vogels zich niet kunnen verwonden. Lees verder over vogelpinnen.

Meer weten over vogelwering?

Wilt u meer informatie over vogeloverlast of over het weren en verjagen van vogels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Menu