vogelwering laten plaatsen

Vogelwering plaatsen

Avonda Faunabeheer is gespecialiseerd in het aanbrengen van professionele vogelwering. Wij hebben jarenlange kennis en ervaring op het gebied van het weren van verschillende soorten vogels. Dit doen we o.a. door het plaatsen van vogelnetten of duivenpinnen. Maar doordat de omstandigheden nooit gelijk zijn denken we graag met u mee om tot de best mogelijke vogelwering oplossing te komen voor uw situatie.

Waarom vogelwering plaatsen

Vogelwering plaatsen heeft meerdere redenen, zo gaat het veel verder dan enkel geluidsoverlast. Waar niet iedereen direct aan denkt is de schade die wordt veroorzaakt door o.a. de uitwerpselen en het maken van nesten. Zo zijn uitwerpselen van vogels zuurhoudend en kunnen ze zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Het is mogelijk dat de uitwerpselen besmet zijn met ziekteverwekkende organismen, waardoor ziektes als paratyfus, vogelmalaria en papagaaienziekte snel verspreid worden. Daarnaast kan vogelpoep gebouwen, gevels en geparkeerde auto’s ernstig bevuilen en aantasten door de zuren in de uitwerpselen. Juist dit maakt dat het niet weren van vogels dus ook financiële gevolgen heeft. Denk hierbij aan extra gevelreinigingskosten of vervroegd onderhoud.

Vogelnesten zijn op hun beurt weer broedplaatsen voor vlooien, vliegen en ander ongedierte. Zo brengen nestelende vogels dus meer problemen met zich mee dan enkel de overlast veroorzaakt door de vogel zelf. In sommige gevallen heeft dit geleid tot het tijdelijk sluiten van het gebouw om dit ongedierte te bestrijden.

Vogelwering laten plaatsen door een professional

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om bovenstaande overlast te voorkomen. Zo kunnen vogels worden geweerd van uw gebouw door het plaatsen van vogelnetten of duivenpinnen. Hoewel de oplossing makkelijk klinkt, is het goed aanbrengen van dit soort vogelwering niet eenvoudig. Vogels zijn slimme dieren en sommige soorten zijn erg honkvast. Het juiste middel, op de juiste plaats is dan ook het advies. Avonda Faunabeheer heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van vogelwering en duiven verjagen. Wij kunnen de vogels snel en effectief weren. Ook kunnen wij uw gebouw(en) vogelvrij houden en voorkomen dat vogels gaan broeden op uw terrein(en).

Vogelnetten laten plaatsen

Vogelnetten kunnen ingezet worden voor het weren van alle soorten vogels, waaronder duiven. De netten zijn beschikbaar in verschillende maaswijdtes en kleuren en zijn praktisch onzichtbaar te plaatsen. Vogelnetten kunnen worden geplaatst waar vogels graag zitten of hun nest bouwen. De netten zijn geschikt voor toepassing op beschutte plaatsen op gebouwen en daken waaronder dakkapellen, balkons, zonnepanelen etc.

Duiven- en vogelpinnen

Door het plaatsen van pinnen worden vogels geweerd op dakranden, luifels, gevels, schoorstenen, platte daken, vensterbanken etc. Duivenpinnen, meeuwenpinnen en vogelpinnen voorkomen vogeloverlast en zijn een natuurlijke manier van vogelwering. De pinnen heb een stomp uiteinde zodat de vogels zich niet kunnen verwonden. Maar de pinnen zijn vervelend genoeg waardoor de vogels er niet meer kunnen landen of rusten.

De werkwijze van Avonda Faunabeheer

De dienstverlening van Avonda Faunabeheer begint altijd met een gratis bezoek op locatie voor een inventarisatie van de reeds ondervonden vogeloverlast of de te verwachten overlast. Vervolgens stellen wij een op maat gemaakt plan van aanpak op om de juiste vogelwering te plaatsen op uw gebouw. Meer weten over onze werkwijze? Lees dan hier verder.

Heeft u al overlast door vogels?

Naast het plaatsen van vogelwering zijn we ook gespecialiseerd in het verjagen van specifieke vogelsoorten. Zo kunnen wij u helpen met het voorkomen en oplossen van overlast door onder andere:

Meer weten over vogelwering?

Wilt u meer informatie over vogeloverlast of over het weren en verjagen van vogels? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Menu