kauwen verjagen

Overlast van kauwen op uw rieten dak?

Met de lente in aantocht komen ook de bijbehorende nadelen weer om de hoek zetten. En zeker huiseigenaren met rieten daken zullen weleens meer zorgen kunnen krijgen. De oorzaak van deze zorgen komt soms uit onverwachte hoek, namelijk overlast door vogels. Nu kan iedereen last hebben van vogels, maar bij een rieten dak kan het verstrekkende gevolgen hebben. Kauwen en kraaien lijken er soms een sport van te maken om rietstengels uit het dak te trekken. Als nestmateriaal, zoeken naar voedsel of gewoon voor het plezier. Om u te helpen deze baldadige vogels te weren of juist te verjagen, en uw rieten dak te beschermen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Mochten deze niet werken neem dan contact met ons op, middels de nieuwste diervriendelijke technieken kunnen wij kauwen en andere vogels verjagen van uw rieten dak.

Hoe kauwen rieten daken vernielen

De makkelijkste plek voor kauwen en kraaien om het riet van uw dak af te halen is net onder de nok. Hier is het riet korter en het ligt vaak onder één draad gebonden. Het is dus de gemakkelijkste plek voor de vogel om riet los te halen. Nu kan een rietstengeltje meer of minder niet heel veel kwaad, het nadeel is dat het er ook voor kan zorgen dat het achtergebleven riet verzwakt raakt. Het kan zo los komen te zitten dat er een hele bos uitzakt. En hoewel een goed gelegd rieten dak hier prima tegen bestand is, heeft elk dak van riet zijn limiet. Zeker als het niet één maar meerdere kauwen (of andere vogels) zijn die het specifiek aan de stok hebben met uw rieten kap.

Belangrijk om te weten: de gedachte, ‘schiet de vogels van het dak af’ is absoluut geen optie. Vogels schieten is streng verboden in Nederland. Kauwen en kraaien zijn beschermd in de wet natuurbescherming en alleen met een ontheffing mogen de dieren geschoten worden. Deze ontheffing kunnen wij uiteraard aanvragen.

Voorkom schade door roeken, kauwen, kraaien en eksters aan uw rieten dak

De makkelijkste manier om schade aan uw rieten dak te voorkomen is door fijnmazig gaas onder de nokvorsten aan te brengen. Dit is ook aan te raden nog voordat u overlast ondervindt en het is ook een goede oplossing als u voor het eerst vogels uw rieten dak ziet vernielen. Door het fijnmazig gaas verliest de nok het voordeel van makkelijk te grijpen riet, zonder te veel weerstand. In veel gevallen zullen kauwen, roeken of eksters hun riet ergens anders zoeken.
Mocht gaas niet werken dan kunt u nog proberen om afschrik linten op het dak te plaatsen. Het doel van deze linten is om het dak minder prettig te maken voor de vogels, waardoor zij eerder een ander dak zullen uitzoeken.

Diervriendelijke oplossing voor kauwen probleem bij rieten daken

Mochten bovenstaande tips niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd dan zit er niets anders op om een professional in te schakelen. Avonda Faunabeheer helpt u graag om uw rieten dak te beschermen tegen baldadige kauwen en kraaien. Hiervoor gebruiken wij de nieuwste diervriendelijke technieken. Zo helpen wij u af van de vogeloverlast zonder nadelige gevolgen voor de vogels. Oké er blijft altijd één nadeel voor de vogels, ze moeten ergens anders op zoek naar nestmateriaal.

Related Post