zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes en papiervisjes zijn een veelvoorkomend probleem in woningen en bedrijven. Alhoewel zilvervisjes onschuldig zijn, kunnen ze in groten getale voor overlast zorgen. Het is niet prettig als u deze insecten overal tegenkomt en hygiënisch is het ook niet. U weet immers niet waar de zilvervisjes nog meer zijn geweest voordat ze over uw aanrechtblad lopen. Zilvervisjes bestrijden is niet eenvoudig. U kunt hierbij hulp inschakelen van een professionele ongediertebestrijder zoals Avonda Faunabeheer.

Zilvervisjes houden van vocht en zoetigheid

Zilvervisjes worden niet voor niets ook wel suikergasten genoemd. Ze zijn namelijk dol op suiker en zetmeel. Omdat zilvervisjes van een hoge luchtvochtigheid houden zie je ze vaak op plaatsen zoals kelders, toiletten, badkamers en keukens. Ook in nieuwbouwhuizen komen zilvervisjes regelmatig voor. Vooral als de huizen gebouwd zijn op vochtige grond. De muren en vloeren zijn dan namelijk nog vochtig door de goede isolatie.

Zilvervisjes zelf bestrijden

Zilvervisjes bestrijden is geen eenvoudige taak, daarom is het beter om zilvervisjes te voorkomen. Sluit etenswaren goed af, ruim gemorste etensresten op, houd uw badkamer schoon en stofzuig regelmatig, ook in hoeken en kieren. Heeft u ondanks deze maatregelen toch last van zilvervisjes?

Hieronder vindt u een aantal manieren om zilvervisjes te bestrijden:

  • Snijd een rode peper door, deze is giftig voor zilvervisjes
  • Plaats een laurierboompje, zilvervisjes worden verjaagd door de lucht
  • Plaats een lijmstrook, zilvervisjes blijven hierop plakken en sterven
  • Leg zoetigheid of een geschilde aardappel ‘s nachts in de gootsteen, zilvervisjes komen hierop af en kunnen niet meer tegen de gladde gootsteenwand omhoog klimmen
  • Gebruik ongediertespray

Zilvervisjes zijn vooral ’s nachts actief. Overdag houden ze zich schuil in naden en kieren. Dat maakt het extra lastig om ze zelf te bestrijden.

Professionele bestrijding van zilvervisjes

Omdat zilvervisjes zich verstoppen op moeilijk bereikbare plekken zoals naden, kieren, plinten, en behangranden is het heel lastig om ze zelf te bestrijden. Voor een goede bestrijding is het dan ook aan te raden om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Avonda Faunabeheer kan de zilvervisjes voor u bestrijden. De zilvervisjes worden vakkundig bestreden met een naden- en kierenbehandeling. Om vooraf zeker te weten dat het om zilvervisjes gaat kunnen er detectievallen geplaatst worden.

Meer weten over de bestrijding van zilvervisjes?

Heeft u last van zilvervisjes in uw woning of bedrijfspand en wilt u hulp bij de bestrijding ervan? Of wilt u meer informatie over het bestrijden van zilvervisjes in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.