vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden

Waarschijnlijk gaat het u al kriebelen bij het lezen van deze tekst. Vlooien veroorzaken namelijk jeuk. Heel veel jeuk. Zowel bij mensen als dieren kunnen vlooien voor behoorlijk wat overlast zorgen. Omdat het hardnekkige beestjes zijn die zich snel verspreiden, is het raadzaam om vlooien professioneel te bestrijden.

Waarom vlooien bestrijden

Naast de hevige jeuk die vlooien veroorzaken, vormen ze ook een gezondheidsrisico voor kinderen en huisdieren. Huisdieren kunnen besmet raken met lintworm en dit vervolgens overdragen op kinderen. Ook kunnen vlooienbeten bij puppy’s en kittens bloedarmoede veroorzaken. Vlooien moeten daarom zo snel mogelijk bestreden worden.

Vlooienplaag niet zelf bestrijden

Bij de bestrijding van vlooien is het heel belangrijk dat het probleem bij de bron aangepakt wordt. Veel huis- tuin-en-keukenmiddelen bestrijden enkel de volwassen vlooien. De eitjes, larven en poppen worden echter niet gedood waardoor het vlooienprobleem snel weer terugkeert. Ook bouwen vlooien resistentie op tegen huis- tuin-en-keukenmiddelen waardoor de vlooienplaag zich verder uitbreidt met alle gevolgen van dien.

Professionele vlooienbestrijding

Met een professionele ongediertebestrijder heeft u zekerheid dat u van het vlooienprobleem verlost wordt. Bij professionele vlooienbestrijding worden namelijk middelen ingezet die u niet in de winkel kunt kopen. Deze middelen bestrijden de vlooien snel en effectief.

Avonda Faunabeheer kan de vlooien professioneel bestrijden. Dit doen wij door het behandelen of wegnemen van de bron, bijvoorbeeld oppervlaktebehandeling. Door gif worden de vlooieneitjes niet gedood maar de hieruit komende vlooien wel. Dit komt door de residuele werking van het preparaat.

Meer weten over het bestrijden van vlooien?

Wilt u hulp bij de bestrijding van een vlooienplaag? Of wilt u meer informatie over het bestrijden van vlooien in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.