vliegen bestrijden

Vliegen bestrijden

Vliegen zoals de clustervlieg, fruitvlieg, kamervlieg, blauwe vleesvlieg en de groene aasvlieg kunnen als zeer hinderlijk worden ervaren. Het bestrijden van deze vliegen voorkomt dat het vliegenprobleem groter wordt en dat u nog meer gezondheidsrisico loopt.

Waarom vliegen bestrijden

Vliegen zijn niet alleen vervelende zoemende insecten, ze zijn ook heel onhygiënisch. Ze verspreiden schadelijke bacteriën en kunnen diverse infecties en ziektekiemen overdragen op mens en dier. Vliegen kunnen ziekten verspreiden zoals salmonella, dysenterie, tuberculose, cholera en parasitische wormen. Ze vormen daarmee een ernstig gezondheidsrisico voor u, uw gezin en uw dieren. Het is daarom raadzaam om vliegen zo snel mogelijk te bestrijden. U kunt vliegen zelf bestrijden of een professionele ongediertebestrijder inschakelen.

Hoe kunt u vliegen zelf bestrijden

Een goede hygiëne is belangrijk bij de preventie en bestrijding van vliegen. Zorg dat er geen etensresten achterblijven onder koelkasten en fornuizen en laat geen vieze vaat staan in de gootsteen. Bedek voedsel af en verpak afval luchtdicht. Plaats horren voor ramen en deuren om te voorkomen dat vliegen binnenkomen. Als u ondanks deze maatregelen toch een vliegenprobleem heeft, kunt u de volgende middelen inzetten om de vliegen te bestrijden:

  • Vliegenstrip

Een vliegenstrip is voorzien van een kleefstof, vermengd met een vliegenlokmiddel. De vliegen komen hierop af, blijven kleven en gaan dood.

  • Insectenlamp

De UV lamp trekt de vliegen aan. Eenmaal in de val worden de vliegen gedood en/of gevangen middels elektrocutie, een kleefplaat, of een speciaal aanzuigsysteem.

  • Vliegenmepper

Een vliegenmepper is snel en effectief om vliegen te bestrijden. Er is keuze uit een elektrische vliegenmepper of een traditionele plastic vliegenmepper.

Professionele vliegenbestrijding

U kunt natuurlijk eerst zelf proberen om de vliegen te bestrijden, maar als u last heeft van veel vliegen in uw woning of bedrijf zal dit niet eenvoudig zijn. Vliegen planten zich snel voort en u kunt al snel een vliegenplaag en een serieus vliegenprobleem krijgen. Een professionele vliegenbestrijder zoals Avonda Faunabeheer kan dan uitkomst bieden. Wij bestrijden de vliegen op een professionele manier d.m.v. een behandeling met een residueel werkend middel, vliegenlampen of vliegenzakken. Hierdoor bent u snel verlost van de vliegenoverlast.

Meer weten over het bestrijden van vliegen?

Wilt u hulp bij de bestrijding van een vliegenplaag? Of wilt u meer informatie over het bestrijden van vliegen in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.