spinnen bestrijden

Spinnen bestrijden

Spinnen zijn te herkennen aan hun acht poten. Alhoewel een grote groep mensen bang voor spinnen is, zijn de spinnen die in Nederland voorkomen geheel ongevaarlijk. Desondanks zitten velen niet te wachten op deze kriebelige insecten. Van de ongeveer 650 spinnensoorten zult u de gewone huisspin het vaakst tegenkomen in en rondom uw woning of bedrijf.

Waarom spinnen bestrijden

De spinnenwebben die spinnen weven zijn vaak hinderlijk voor woningen en bedrijven. Een spinnenweb ziet er vies en stoffig uit, zeker als er vuil in blijft zitten. Het is ook niet prettig als u er per ongeluk doorheen loopt. Daarnaast zijn veel mensen bang voor spinnen. Als u veel overlast van spinnen heeft is het raadzaam om deze kruipende insecten te bestrijden.

Professionele spinnenbestrijding

Als u alleen het spinnenweb, spinsel of spinrag verwijdert zal de spin op een andere plaats weer opnieuw beginnen met het maken van een web. U heeft dan het probleem tijdelijk opgelost, maar niet de spin bestreden. Een professionele spinnenbestrijder zoals Avonda Faunabeheer zal de spinnen volledig bestrijden en weren, zodat ze niet opnieuw terugkeren. Binnen zullen wij de spinnen bestrijden met gif en/of een anti-hechtmiddel. Buiten worden de spinnen alleen geweerd met anti-hechtmiddel.

Wat kunt u zelf doen om spinnen te bestrijden?

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat uw woning of bedrijfspand goed schoongehouden wordt, in alle hoeken en kieren. Dus niet alleen de vloer maar juist ook onder kastjes, vensterbanken, in kelders, (inbouw)kasten en zolders. Verwijder eventueel spinrag direct en vang de spinnen als u dit durft. Plaats horren bij ramen en deuren en dicht gaten en kieren zoveel mogelijk af, zodat hier geen spinnen doorheen kunnen. Tot slot kunt u een bakje met azijn neerzetten op plaatsen waar veel spinnen zijn. Spinnen hebben een hekel aan azijnlucht. Lukt het ondanks deze maatregelen niet om spinnenoverlast te bestrijden, schakel dan een ongediertebestrijder in. Uw spinnenprobleem zal dan snel verholpen zijn.

Meer weten over het bestrijden van spinnen?

Wilt u hulp of meer informatie over het bestrijden van spinnen in en rondom uw woning of bedrijfspand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.