ratten bestrijden

Ratten bestrijden

Ratten vormen net als muizen een ernstig gevaar voor de gezondheid van mensen en dieren. Ze kunnen ziektes overbrengen zoals Paratyfus (Salmonella), varkenspest, de ziekte van Weil, pseudo-vogelpest (NCD), E. coli en tuberculose. Daarnaast dragen ratten vlooien, mijten en teken bij zich en kunnen ze acute allergische reacties veroorzaken bij mensen en dieren. Het is daarom noodzaak om ratten direct te bestrijden, bij voorkeur door een professionele rattenbestrijder.

Tekenen van een rattenprobleem

Ratten zijn niet alleen gevaarlijk voor uw gezondheid, ze kunnen ook ernstige knaagschade veroorzaken aan gebouwen. Knagen aan elektrische bekabeling kan zelfs brand veroorzaken. Daarom is het belangrijk om een rattenprobleem snel te herkennen. Typische signalen van ratten zijn:

  • Het horen van krassende geluiden in muren en plafonds, vooral ’s avond en ’s nachts
  • Uitwerpselen in de vorm van donkere, langwerpige rattenkeutels
  • Vreemde geur, een soort muskus en ammoniak geur
  • Vraatschade door knagen aan verpakkingen, hout, plastic en bekabeling
  • Opengescheurde voedselverpakkingen
  • Rattenholen in tuinen, composthopen, waterkanten of onder schuurtjes of tuinplanken

Ook is het mogelijk dat u de ratten ziet lopen in uw pand of dat u een nest vindt.

Ratten zelf bestrijden

Rattengif en rattenvallen kunnen door particulieren ingezet worden om ratten te bestrijden. Let op met deze middelen als u kinderen of huisdieren heeft. Als de rattenplaag niet goed wordt bestreden, kan deze zich snel uitbreiden. U krijgt dan te maken met een grote rattenkolonie of terugkerende ratten. In dat geval is een professionele rattenbestrijder nodig om het rattenprobleem te verhelpen.

Professionele rattenbestrijding

Avonda Faunabeheer kan u helpen bij het doelgericht bestrijden van ratten in woning of bedrijfspand. We zullen uw rattenprobleem in kaart brengen, vakkundig bestrijden en advies geven over rattenpreventie.

Meer weten over het bestrijden van ratten?

Wilt u hulp bij de bestrijding van een rattenplaag? Of wilt u meer informatie over het bestrijden van ratten in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees verder over onze werkwijze.