Papiervisjes bestrijden

Papiervisjes bestrijden

Papiervisjes komen vaak voor in een droge, donkere ruimte zoals een boekenkast, kelder, kledingkast of een doos op zolder. Cellulose, de stof die in papier voorkomt, is het voornaamste voedsel van papiervisjes. Hierdoor vreten ze aan boeken, tijdschriften, fotoalbums, schilderijen en kartonnen dozen. Maar ook aan synthetische stoffen zoals kleding.

Waarom papiervisjes bestrijden

Alhoewel een enkel papiervisje niet veel kwaad doet, wordt het probleem groter als er meer papiervisjes zijn. In grote getale kunnen ze voor de nodige overlast zorgen en ook kunnen ze bacteriën bij zich dragen. Op plaatsen waar voedsel aanwezig is zoals restaurants, kantines of opslagruimtes zijn papiervisjes uit den boze. Bij het aanvreten van verpakkingen en voorraden kunnen bacteriën overgebracht worden op het voedsel, met alle gevolgen van dien. Het is daarom raadzaam om papiervisjes zo snel mogelijk te bestrijden.

Professionele bestrijding van papiervisjes

Omdat papiervisjes zich verstoppen achter muren, plinten, behangranden en andere moeilijk bereikbare plekken is het heel lastig om ze zelf te bestrijden. Voor een goede bestrijding is het dan ook aan te raden om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Avonda Faunabeheer kan de papiervisjes vakkundig en effectief bestrijden. De papiervisjes worden bestreden met een naden- en kierenbehandeling. Om vooraf zeker te weten dat het om papiervisjes gaat kunnen er detectievallen geplaatst worden.

Papiervisjes herkennen

Papiervisjes worden ook wel boekenvisjes genoemd. Een papiervisje is te herkennen aan de twee lange sprieten aan de voorzijde en drie lange sprieten aan de achterzijde. Het lichaam is bedekt met fijne schubben, die er grijs/zilverkleurig uitzien. Papiervisjes worden soms verward met zilvervisjes en ovenvisjes. Het verschil is dat papiervisjes het liefst in droge, warme ruimtes zitten en die twee laatsten vooral te vinden zijn in vochtige, warme ruimtes.

Meer weten over de bestrijding van papiervisjes?

Heeft u last van papiervisjes in uw woning of bedrijfspand en wilt u hulp bij de bestrijding ervan? Of wilt u meer informatie over het bestrijden van papiervisjes in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.