Muizen bestrijden

Muizen bestrijden

Muizen kunnen net als ratten ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Ze kunnen ziektes bij zich dragen die worden verspreid via hun uitwerpselen, urine en speeksel. Daarnaast kunnen muizen behoorlijke knaagschade veroorzaken aan uw woning of bedrijfspand. Knagen aan elektrische bekabeling kan zelfs brand veroorzaken. Het is daarom noodzaak om muizen zo snel mogelijk te bestrijden.

Signalen van een muizenprobleem

Muizen kunnen voor veel overlast zorgen, daarom is het belangrijk om een muizenprobleem snel te herkennen. De typische kenmerken van muizen zijn:

  • Het horen van krassende geluiden in muren en plafonds, vooral ’s avond en ’s nachts
  • Uitwerpselen in de vorm van kleine, donkere, langwerpige muizenkeutels
  • Vreemde geur, een soort muskus en ammoniak geur
  • Vraatschade door knagen aan verpakkingen, hout, plastic en bekabeling

Ook is het mogelijk dat u de muizen ziet lopen in uw woning of bedrijf.

Muizen bestrijden

Muizengif en muizenvallen zijn uitstekende manieren om kleine muizenplagen te bestrijden. Heeft u echter met een grote muizenplaag te maken of terugkerende muizen? Dan kan het wenselijk zijn om hulp in te schakelen van een professionele muizenbestrijder. Avonda Faunabeheer kan u helpen bij doelgerichte bestrijding van muizen in huis of in uw bedrijfspand. We zullen uw muizenprobleem in kaart brengen, effectief bestrijden en advies geven over muizenpreventie.

Meer weten over de bestrijding van muizen?

Wilt u hulp bij de bestrijding van een muizenplaag? Of wilt u meer informatie over het bestrijden van muizen in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.