Muggen bestrijden

Muggen bestrijden

Alhoewel muggen in Nederland geen ziektes bij mensen verspreiden, kunnen ze voor behoorlijk wat irritatie zorgen. Het zachte gezoem kan het slaapritme verstoren en als de muggen prikken dan ontstaan er jeukende rode bulten. Vooral kleine kinderen kunnen hier veel last van ondervinden. Ook kunnen muggen ziektes verspreiden bij (huis)dieren.

Muggen zelf bestrijden

Over het algemeen zijn muggen en vliegen prima zelf te bestrijden. Er zijn veel antimuggenmiddelen op de markt. Maar denk ook aan het plaatsen van horren bij uw ramen en deuren, zodat muggen niet naar binnen kunnen. Een airco of ventilator helpt ook tegen muggen, omdat deze apparaten de lucht in beweging houden. Kortom, er zijn voldoende mogelijkheden om muggen zelf te bestrijden of te voorkomen. Mits het om een paar enkele muggen gaat.

Professionele bestrijding van een muggenplaag

Doe-het-zelf producten tegen muggen zijn vooral effectief als het gaat om bestrijding van slechts een paar muggen. Een ander verhaal wordt het, als er sprake is van een muggenplaag of als de muggen steeds terugkeren. In dat geval kan professionele bestrijding van muggen of advies hierover wenselijk zijn. Avonda Faunabeheer kan u hierbij helpen. Als de muggen afkomstig zijn uit uw kruipruimte, zullen wij deze ruimte behandelen met paraffine.

Steekmuggen, motmuggen en water

De aanwezigheid van muggen hangt nauw samen met de aanwezigheid van water. In Nederland zijn het vooral de steekmug en de motmug die voor irritatie zorgen. De vrouwtjes leggen meer dan 100 eitjes in het water en als deze uitkomen heeft u te maken met een serieuze muggenplaag. De eitjes worden gelegd in stilstaand water zoals verstopte goten en waterafvoeren, een emmer met een klein laagje regenwater of water in de kruipruimte. Laat daarom nooit schalen of emmers met een laagje water rondom het huis of bedrijfspand staan.

Meer weten over de bestrijding van muggen?

Wilt u hulp bij de bestrijding van een muggenplaag? Of wilt u meer informatie over het bestrijden van muggen in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.