Mollen bestrijden

Mollen bestrijden

Mollen en de daarmee gepaard gaande molshopen kunnen voor veel overlast zorgen. Uw gazon of beplanting kan ernstig beschadigd worden door het graafwerk van de mol. Als u molshopen ontdekt kunt u deze het beste zo snel mogelijk vernietigen door deze plat te stampen. De pas gegraven gang wordt dan weer gevuld met aarde. Met een beetje geluk zal de mol elders zijn heil zoeken en hoeft u deze niet te bestrijden.

Waarom mollen bestrijden

Allereerst is een gazon vol molshopen geen fraai gezicht voor een tuinliefhebber. Maar mollen richten ook schade aan. Door de tunnels die zij graven worden wortels van planten aangetast en kan de grond gaan verzakken. Dit levert niet alleen gevaarlijke situaties op maar ook terrassen en paden worden ongelijk en moeten opnieuw aangelegd worden. Het is daarom belangrijk om mollen zo snel mogelijk te bestrijden, om nog meer schade door mollenoverlast te voorkomen.

Mollenklemmen plaatsen

Een mollenklem plaatsen ter bestrijding van mollen behoeft de juiste kennis en ervaring. Als mollenklemmen onvakkundig of verkeerd geplaatst worden, is de kans groot dat de mol niet direct gedood wordt waardoor het diertje onnodig lijdt. Ook is de kans groot dat andere mollen na het bestrijden het territorium overnemen. De mollenoverlast is dan weer terug en de mollen dienen opnieuw bestreden te worden.

Mollen professioneel bestrijden

Avonda Faunabeheer helpt u vakkundig en effectief van uw mollenplaag af. Wij bestrijden mollen op een professionele wijze, met behulp van mollenklemmen of speciale gassen. Het uitgangspunt is dat de mollen zo snel en humaan mogelijk weggevangen worden.

Meer weten over de bestrijding van mollen?

Wilt u meer informatie over het vangen van mollen en de bestrijding hiervan, of heeft u vragen over mollenoverlast? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees verder over onze werkwijze.