kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken kunnen ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken. Ze dragen namelijk ziektes bij zich zoals salmonella, tyfus, dysenterie en gastro-enteritis. Van uitwerpselen van kakkerlakken kan men astma en eczeem krijgen. Vooral kinderen, ouderen en zieken lopen risico. Het is daarom noodzaak om kakkerlakken zo snel mogelijk te bestrijden.

Kakkerlakken snel en effectief bestrijden

Kakkerlakken planten zich snel voort en zijn zeer resistent. Een paar kakkerlakken kan al snel een kakkerlakkenplaag vormen. Het is daarom belangrijk om direct in te grijpen en zodat deze kruipende insecten zich niet gaan verspreiden naar omliggende panden. Avonda Faunabeheer kan uw kakkerlakkenprobleem verhelpen. Wij bestrijden kakkerlakken snel, effectief en professioneel. Met gel, of door middel van behandeling van naden en kieren.

Kakkerlakken niet zelf bestrijden

Er zijn tal van doe-het-zelf producten op de markt voor de bestrijding van kakkerlakken. Het is echter moeilijk om alle plaatsen waar de kakkerlakken zich verbergen te bereiken met deze producten. Kakkerlakken houden zich schuil achter naden, kieren, wanden, plinten en zelfs achter stopcontacten. Bovendien zijn kakkerlakken zeer hardnekkig en resistent. De kans is groot dat sommige kakkerlakken of eitjes overleven, waardoor de kakkerlakkenplaag terugkomt. Laat kakkerlakken daarom altijd professioneel bestrijden.

Kakkerlakken voorkomen

In ons land is de Duitse kakkerlak de meest voorkomende kakkerlak soort. Omdat kakkerlakken op etensresten afkomen, zijn bakkerijen, (horeca)keukens of vuilstortplaatsen een geliefd doelwit. Een goede hygiëne is belangrijk bij de preventie van dit kruipend ongedierte. Bijvoorbeeld door voedsel te bewaren in afgesloten bakken en door etensresten en gemorst drinken direct op te ruimen. Zorg dat er geen etensresten achterblijven onder koelkasten en fornuizen en laat geen vieze vaat staan in de gootsteen. Daarnaast is het belangrijk om zoveel mogelijk gaten en kieren af te sluiten, zodat de kakkerlakken minder makkelijk uw bedrijf of huis binnenkomen. Toch kunt u kakkerlakken niet altijd voorkomen. Als uw buren kakkerlakken hebben, is de kans groot dat ze ook naar uw pand komen. Neem in dat geval direct contact op met een ongediertebestrijder zoals Avonda Faunabeheer.

Meer weten over kakkerlakken bestrijden?

Wilt u hulp bij de bestrijding van kakkerlakken? Of wilt u meer informatie over kakkerlakken of het bestrijden van dit ongedierte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.