houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende soorten houtaantasters, zoals de spinthoutkever, houtkever, bonte knaagkever en boktor. De larven van deze houtborende insecten eten hout en boren gangen in het hout.

Waarom houtworm bestrijden

Houtworm kan uw houten constructies ernstig verzwakken. Houten vloeren kunnen aangetast worden maar ook houten daken, draagbalken etc. De larven eten het hout en boren een groot aantal tunnels. Hierdoor kan het hout zo aangetast worden dat er instortingsgevaar ontstaat van bijvoorbeeld uw dak. Schakel daarom altijd direct een ongediertebestrijder in bij een vermoeden van houtworm. Avonda Faunabeheer kan u helpen bij de bestrijding van houtworm.

Houtworm herkennen

Meestal is houtworm te herkennen door gaatjes in het hout en de aanwezigheid van vers boormeel. U weet dan echter nog niet met welke soort houtworm u te maken heeft. Voor een doelgerichte bestrijdingstechniek is het echter belangrijk om erachter te komen welke houtworm er in uw hout zit. Onze ongediertebestrijders kunnen u hierbij helpen. De omvang van uw probleem zal in kaart gebracht worden en er wordt een plan van aanpak gemaakt.

Houtwormbestrijding door oppervlaktebehandeling

Oppervlaktebehandeling is het behandelen van het houtwerk met een bestrijdingsvloeistof. Dit is een zeer effectieve manier om houtworm te bestrijden. Voor een optimale opname van de bestrijdingsvloeistof is het belangrijk dat het hout schoon en stofvrij is. Ook mag het hout niet geschilderd zijn. Avonda Faunabeheer adviseert u graag hierover.

Meer weten over houtworm bestrijden?

Wilt u hulp bij de bestrijding van houtworm? Of wilt u meer informatie over het bestrijden van houtworm of de oppervlaktebehandeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.